Снегот прави проблеми – затворени повеќе патни правци за тешки моторни возила

Сообраќајот-во-зимски-услови-забрана-за-тешки-моторни-возила-кон.png
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОсвен патот од Гостивар кон Стража (Кичево), Битола- Ресен кај превојот Ѓавато, и Маврово (кон Дебар), како и Плетвар, во последниот извештај за состојбата на патиштата АМСМ информира дека поради интензивни снежни врнежи од 17:25ч има забрана за тешки товарни возила на патниот правец А1 Демир Капија-Миравци.

Од 16:45 ч. воведеба е забрана за тешки товарни возила на патниот правец Р1302 Струмица – Берово, а за останатите возила е задолжителна зимска опрема.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK