Случајот со Леонид ги откри сите слабости на Фондот: Се кратат пари за лекување и за операции на срце во приватните клиники

brza_pomosh_345344343
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ) уште повеќе го навлече гневот на граѓаните и на пациентите откако на брифингот со новинарите раководните лица на оваа институција рекоа дека вината за случајот со Леонид Игнов не ја гледаат во себе.За ФЗОМ, виновна е првостепената лекарска комисија која не ги содржела конкретните побарувања за пациентот да добие одобрување за рехабилитација, но и непроменетиот закон со кој истата рехабилитација не е дел од трошоците кои ФЗОМ ги покрива за лекување во странство. ФЗОМ не откри дали постои можност како институција да одлучи младиот Леонид да биде испратен на рехабилитација и вината ја префрли врз законодавниот дом и законот за Законот за здравствено осигурување

Продолжете со читање на a1on.mk

https://a1on.mk/macedonia/sluchajot-so-leonid-gi-otkri-site-slabosti-na-fondot-se-kratat-pari-za-lekuvanje-i-za-operacii-na-srce-vo-privatnite-kliniki/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK