Општина Гази Баба доделува субвенции за инвертер клима уреди

Општина-Гази-Баба-доделува-субвенции-за-инвертер-клима-уреди.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОпштина Гази Баба објави јавен повик за субвенционирање на граѓаните за набавка на инвертер клима уреди.

За јавниот повик, информираше градоначалникот на општина Гази Баба на својата официјална страна на фејсбук.

„Ве информирам дека е објавен јавниот повик за субвенционирање на граѓаните на општина Гази Баба за набавка на инвертер клима уреди.
Предмет на јавниот повик е надоместување до 50% од трошоците за купување на високоефикасни инвертер клима уреди, но не повеќе од 30.000,00 денари.

Средствата се обезбедени согласно Програмата за заштита на животната средина и природата на Општина Гази Баба за 2024 година.

Ќе бидат надоместувани дел од трошоците за купување на високоефикасни инвертер клима уреди за 2024 година од денот на објавување на овој јавен повик.

Јавниот повик ќе трае од денот на објавувањето до 30.11.2024 година, односно се до исцрпување на финансиски средства. Ги повикувам граѓаните да ја искористат можноста и да аплицираат“, напиша Стефковски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK