–>

Герасимовски: Се асфалтираше на улицата ,,Столтенбергова” пред Градскиот стадион

Герасимовски-Се-асфалтираше-на-улицата-Столтенбергова-пред-Градскиот-стадион.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВчера започна асфалтирање на улицата ,,Столтенбергова” која ги поврзува Градскиот парк, Градскиот стадион и кејот на реката Вардар и која е опфатена во меѓуопштинската соработка со Градот Скопје и Општина Центар. Асфалтирањето го работи ЈП „Улици и патишта“ и истото се одвива на потегот пред градскиот стадион каде беше вградена камена коцка односно калдрма.

„Вчера започна со асфалтирање на потегот пред Градскиот стадион „Тодор Проески“ кој беше покриен со калдрма која беше навистина многу оштетена. Со асфалтирањето на овој потег практично се изедначува целиот круг околу градскиот стадион со што се доби целина земајќи го фактот што калдрма имаше единствено на овој потег“, вели градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски.

„Со меѓуопштинска соработка со Градот Скопје претходно во август месец беше реконструирана и улицата „Славејко Арсов“ на Водно каде беше поставен нов асфалт и нови рабници.
Општина Центар ќе продолжи да вложува во инвестиции во инфраструктурата со цел да се зголеми безбедноста на пешаците и возачите, но и да се нормализира одвивањето на сообраќајот“, велат од Општина Центар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK