СДСМ: Поддршка за 120 илјади млади, студенти и ученици

Мицкоски да не се крие, да одговори за настаните во Скопје и Тетово
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВладата предводена од СДСМ, со деветиот пакет антикризни мерки обезбедува поддршка за сите граѓани, пред се за младите, велат од СДСМ.

„Финансиската поддршка за 120.000 млади лица е насочена кон зголемување на студентскиот, но и на ученичкиот стандард, за основците и средношколците од ранливи категории на семејства со примања, до 50.000 денари. Над 105 илјади ученици во основното образование и средношколците во наредните 6 месеци ќе добиваат по 1.200 денари, односно 1.800 денари месечно, за што ќе се издвојат вкупно 14,3 милиони евра“, соопштија од СДСМ.

Како што додаваат, 15.000 студенти кои живеат надвор од местото на студирање, во наредните 7 месеци месечно ќе добиваат ваучери за превоз во износ од 600 до 1.200 денари, за што се предвидени 2 милиони евра.

„СДСМ се грижи за сите граѓани, Со СДСМ има повеќе за сите“, завршуваат од СДСМ во своето соопштение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK