СДСМ: ДПМНЕ влезе во Влада со ДУИ, пишман аџијата Мицкоски се загуби, едно зборува, друго мисли, трето прави

СДСМ-ДПМНЕ-влезе-во-Влада-со-ДУИ-пишман-аџијата-Мицкоски.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДПМНЕ влезе во Влада со ДУИ.

Пишман аџијата Мицкоски се загуби, едно зборува, друго мисли, трето прави, истакнуваат од партијата на власт.

„Прво ја проблематизираше техничката влада, потоа велеше дека ДПМНЕ нема да учествува во неа и на крај влезе во Влада со ДУИ.

ДПМНЕ предложи министри за во техничката Влада а не ги гласаа во македонското Собрание, односно ги бојкотираа.

Седат во техничката Влада а се прават дека не се дел од неа“, дополнуваат од партијата на власт.

Според СДСМ, Мицкоски нема став, ниту политички капацитет да донесе некаква одлука и дефинитивно не знае каде тера.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK