–>

Работната група на Владата се сретна со претставници на Синдикатот на УПОЗ: Низ дијалог да се дојде до системско и одржливо решение на посочените состојби

Работната-група-на-Владата-се-сретна-со-претставници-на-Синдикатот.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKРаботна група составена од заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, заменик министерот за финансии, Филип Николовски и заменик министерката за правда, Викторија Аврамовска Мадиќ одржаа работен состанок со претставници на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ).

Како што известуваат од Владата, работниот состанок се одржал во насока на пронаоѓање на взаемно прифатливо решение во однос на одредени состојби во судската и јавно-обвинителската служба, посочени од страна на Синдикатот на УПОЗ.

Работната група ги сослуша барањата на претставниците на Синдикатот на УПОЗ, при што истакна подготвеност, низ дијалог да се дојде до системско и одржливо решение на посочените состојби во судската и јавно обвинителската служба, се со цел, да се овозможи непречено функционирање на правосудниот систем, известува владината прес служба.

Претставниците на Владата и Синдикатот на УПОЗ изразија подготвеност за понатамошно продолжување на дијалогот и доаѓање до системско, праведно, правично и солидарно решение, а кое ќе биде во функција на унапредување на работата на судската и јавно-обвинителската служба. Во оваа насока, од двете страни договорено е наредниот работен состанок да се одржи наредната среда, први ноември, се додава во соопштението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK