–>

МТСП: Тренчевска на средба со Валијата на Измир

МТСП-Тренчевска-на-средба-со-Валијата-на-Измир.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска се сретна со Валијата на Измир, Сулејман Елбан. На средбата беше истакната активноста на македонскиот народ во Туркије и нивните секојдневни заложби за активности во насока на негување на македонската култура. Валијата Елбан на средбата истакна дека силно ги поддржува Македонците во нивните активности.

Како што информираат од МТСП, Тренчевска и Елбан се согласиле дека инвестициите од страна на Туркије во Република Северна Македонија ја придвижуваат економијата и придонесуваат кон повеќе места на пазарот на трудот. На средбата беше истакнато дека инвестициите влијаат кон подобрување на квалитетот на живот на граѓаните во Република Северна Македонија.

На крај Валијата на Измир, Сулејман Елбан истакна дека ќе продолжи да ги поддржува инвестициите во РСМ, затоа што според него тоа ги зацврстува пријателските односи помеѓу двете земји.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK