Примопредавање на функција помеѓу Маричиќ и Муртезани

murtezani-maricic.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо просториите на Министерството за Европски прашања денеска е направено формално приморедавање на должноста, каде што новоназначениот Министер за Европски прашања, Орхан Муртезани, официјално ја превзеде функцијата од неговиот претходник, Бојан Маричиќ.

Маричиќ, го информираше Муртезани за делокругот на работата на институцијата и му посака успех на Орхан Муртезани во понатамошниот пат кон европските интеграции на земјата.

Новоименуваниот министер ја истакна важноста на процесот на европските интеграции на земјата и реализирањето на стратежшките цели во оваа област како и постигнувањето на најголемата стратешката цел и тоа полноправното членство на Републикја Северна Македонија во Европската Унија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK