Претседателката Сиљановска Давкова го прими постојаниот претставник на УНДП, Армен Григорјан

Foto-2.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПретседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации – УНДП, Армен Григорјан.

На средбата се разговараше за соработката и активностите на УНДП, при што претседателката Сиљановска Давкова изрази задоволство од долгогодишното и доверливо партнерство со УНДП, кое во соработка со македонските институции, општини и граѓанското општество даваат значаен продонес за севкупниот развој во нашата земја.

Во тој контекст, претседателката истакна дека високо ги цени ангажманот и иницијативите на УНДП во различни суштински области, како што се економски развој, социјална вклученост, родова еднаквост, институционално зајакнување, заштита на животната средина, ублажување на климатските промени и младинско вклучување во процесите на одлучување и креирање политики.

На средбата беше констатирано дека приоритетните активности на УНДП во нашата земја за 2021-2025 година совршено се усогласени со македонските национални приоритети, засновани на принципите за одржлив развој и целосно компатибилни со процесот на пристапување во Европската Унија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK