Пратениците треба да знаат дека се избрани за во Собрание да аргументираат, а не да се сликаат и да молчат: Богоев ги искара неговите сопартијци по вчерашниот молк

собрание.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKКритики на сметка на новите пратеници од Социјалдемократскиот сојуз од дел од нивните сопартијци.

Молкот на вчерашната конститутивна собраниска седница предизвика реакции меѓу членовите на партијата.

Стефан Богоев од СДСМ, оценува дека пратениците треба да дискутираат во Собрание, а не да молчат.

„Пратениците треба да знаат дека се избрани од народот за во Собрание да аргументираат и дискутираат, а не да се сликаат и да молчат!
Особено на седници на кои се формира владеачко мнозинство и се бира претседател на Собрание.
СДСМ треба да има конструктивна, но пред се корективна и проактивна улога во Собранието.
Тоа мора да биде така од самиот почеток, во спротивно, други партии ќе го превземат опозицискиот простор“, напиша на социјалните мрежи Богоев.

18 пратеници од СДСМ и коалицијата за европска иднина, и покрај тоа што беа присутни, не учествуваа во гласањето за избор на претседател на Собранието.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK