Познат редоследот на претседателските кандидати на гласачкото ливче: Пендаровски прв, Димитриевски последен

ДИК-со-повик-до-граѓаните-да-ги-проверат-своите-податоци.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДржавната изборна комисија денеска ги констатираше редните броеви на претседателските кандидати на изборното ливче.

Извлекувањето беше јавно, а го спроведоа претставници на кандидатите.

Прв на ливчето ќе биде Стево Пендаровски, а седми Максим Димитриевски, Гордана Силјановска ќе биде под реден број два:

1.Стево Пендаровски

2.Гордана Силјановска Давкова

3.Стевчо Јакимовски

4.Бујар Османи

5.Билјана Ванковска Цветковска

6.Арбен Таравари

7.Максим Димитриевски

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK