–>

Пожар во Долнени, на терен еден противпожарен авион

Пожар-во-Долнени-на-терен-еден-противпожарен-авион.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЦентарот за управување со кризи (ЦУК) известува дека, рано утрово, во атарот на с. Гострижни во Општина Долнени избувна пожар, при што гори висока сува трева, нискостеблеста деградирана шума и појас со висока дабова и габерова шума.

На терен се противпожарни екипи од ЈП „Национални шуми“ и ТППЕ Прилеп, а и дел од противпожарните сили коишто се префрлени од претходната интервенција во истата општина – од пожарот кај с.Слепче.

Како воздушна поддршка на силите, коишто дејствуваат од земја, е пратен еден воздухоплов – противпожарен авион од Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС), за да помогне за прекин на ширење на пожарот во шумскиот дел.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK