Петровска: Судот донесе одлука дека Ковачки неправедно ме клеветел

Политичка-култура-а-не-најава-за-коалиција-е-присуството-на.png
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерката за одбрана, Славјанка Петровска објави дека судот донел одлука со која се утврува дека пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Драган Ковачки, неправедно ја клеветел.

„Основниот граѓански суд во Скопје по сите прикажани докази од моја страна донесе одлука со која се утврдува дека тужениот Драган Ковачки искажал невистини и лаги односно неправедно ме клеветел во јавност со цел да ми го наруши угледот и честа во очите на јавноста, Овој е само еден од низата примери на неодговорно, нечесно и валкано однесување на политичката сцена од страна на Ковачки“, пишува Петровска.

Во продолжение таа додава дека не сака пари од нечесник и се откажува од паричниот надомест.

„Секој го прави тоа што најдобро го знае, тие со лагите, јас со труд и одговорна и чесна работа“, додава Петровска.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK