Пет лица, турски државјани, изгубени откако се стемнило на Водно

Пет-лица-турски-државјани-изгубени-откако-се-стемнило-на-Водно.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПо добиениот повик на Единствениот повикувачки број за итни случаи 112 во ЦУК дека на паркингот кај Милениумски Крст на Водно се наоѓаат пет лица, турски државјани, кои се изгубиле и не знаеле да се спуштат надолу откако се стемнило, од Секторот за операции и координација на ЦУК се известени дежурните од полицијата, СВР Скопје, кои веднаш тргнале со возило, известуваат од Центарот за управување со кризи.

Притоа, од ЦУК им бил даден и телефонскиот број на пријавителот, турски државјанин, за да се оствари и непосредна комуникација преку „вибер“, согласно потребите.

ЦУК информира дека во 18:10 часот петте лица, турски државјани, се пронајдени и од кај месноста Милениумски Крст на Водно, согласно остварените контакти со СВР Скопје, па се земени со возило на полицијата за безбедно да се евакуираат кон градот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK