„Пендаровски велеше дека го нема видено Францускиот предлог, па после зборуваше дека лично го изработувал“, велат од ВМРО-ДПМНЕ

Пратениците-на-Левица-го-бојкотираа-годишното-обраќање-на-Пендаровски.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„Пендаровски едно кажува, па заборава што рекол, па после зборува сосема спротивно. Тоа е неговата главна карактеристика. Некои тоа го нарекуваат лажење, но во неговиот случај ние ќе речеме дека е колизија со вистината“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

„Огромен е бројот на изјави во кои Пендаровски го негирал Стево.

Еднаш велеше дека нема видено Француски предлог, за после некое време да рече дека Францускиот предлог е всушност изработен од него.

Можеби Пендаровски заборава што зборувал вчера, ама граѓаните, медиумите и интернетот паметат. Ние само го соочуваме со вистината за тоа дека ставовите ги менува почесто од краватите. Можеби за Пендаровски тоа е болна вистина, но тука ние не можеме да му помогнеме. Одговорите за сите овие спротивставености Пендаровски ги должи пред себе, но и пред граѓаните и јавноста.

Пендаровски го погази достоинството на функцијата, достоинството на народот и достоинството на државата. Време е за промени“, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK