Пеевски до Мицкоски: Од вас се очекува правилно да го исполните договорот, Бугарија направи голема работа

1-5-800x500.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНема да дозволиме Бугарија да се користи за внатрешно-политички цели во Северна Македонија, наведува претседателот на ДПС од Бугарија, Дељан Пеевски.

„Зборовите на лидерот на партија со тврдења од нашата соседна земја дека ќе чека „поразумен премиер“ се апсолутно недозволиви и неприфатливи. Нема оправдување Северна Македонија да се оттргне од нејзиниот евроатлантски пат“ вели Пеевски и му се обраќа на претседателот на македонската партија ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски:

„Сакам да му се обратам на господинот Миткоски – Нема да има бугарски премиер што ќе оди спротивно на интересите на Бугарија. Од вас се очекува правилно да го исполните договорот потпишан со Бугарија. Ве потсетуваме дека Бугарија како држава направи многу со нејзината поддршка за Северна Македонија, чие место треба да биде членка на ЕУ“, вели Пеевски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK