Во Кавадарци се гради Регионалниот центар за згрижување на бездомни миленици и ветеринарно здравство за Вардарски плански регион

kavadarci
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во Кавадарци се гради Регионалниот центар за згрижување на бездомни миленици и ветеринарно здравство за Вардарски плански регион, „Шепа“, градежните работи се одвиваат непречено, согласно предвидената динамика, информираа попладнево од Центар за развој на Вардарски плански регион, имплементатор на проектот.

– Изведувач на градежните работи е Друштво за трговија и услуги „АС машини“ ДООЕЛ Кавадарци. Проектот е финансиран од Швајцарска влада со Министерство за локална самоуправа, потсетија од Центар за развој на Вардарски плански регион.

Станува збор за регионален центар, за деветте општини од Вардарски плански регион.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK