Василичарскиот оган во населбата Даме Груев во општина Ѓорче Петров

vasilicarski ogan dame gruev
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Иницијативниот одбор за организирање Василичарски оган уптаува јавна покана до сите граѓани и верници да присуствуваат на традиционалното плаење на Василичарскиот оган во населбата Даме Груев во општина Ѓорче Петров.Ова е традиција која опстојува децении наназад.

Манифестацијата започнува во 18:00 часот пред просториите на месната заедница Даме Груев.

Се врти лепче со париче и на тој начин се одредува кој ќе биде кум наредната година.

Ве очекуваме!

Со Почит,
Иницијативен одбор

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK