Светиниколскиот градоначалник Владев најави градежен бум

Од почетокот на наредната недела започнува градежен бум во Свети Николе, најави градоначалникот на Општина Свети Николе, Дејан Владев. Посочи дела со реконструкција на улици и патишта, уредување на детски игралишта со нови содржини како и реконструкција на улицата во индустриската зона ќе се подобри квалитетот за живот на граѓаните во Свети Николе и околните села.

-Со реализација на улицата во село Амзабегово, ќе почне и со работа на асфалтирање на улица во село Пеширово. Паралелно се работи за изградба на детски катчиња, односно на сите маалски игралишта во Општина Свети Николе и по селата ќе има нови содржини, со нови лулашки, кантички, клупички. Потоа продолжува со индустриската зона“ – вели Владев.

Забележа дека ќе се работи и на доуредување на паркот како и на кејот покрај реката, а ќе се зголеми и бројот на паркинг места во општината. Владев најави дека ќе се работи и инвестира и во спортот. По долги години село Мустафино во 21 век ќе добие модерна канализација. Потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ, Александар Николоски кој денеска беше во Свети Николе истакна дека Општина Свети Николе е една од најдобрите во Македонија со оглед на големината на општината и буџетот со кој располага.

-Ме радува што во следниот период ќе се работи на речното корито како и на патеката, а доста се инвестира и во руралните средини. Се работи за еден голем градежен бум и Општина Свети Николе е една од најдобрите во Македонија, вели Николоски.

Градоначалникот на Свети Николе, Владев потенцираше дека новата населба во Свети Николе ќе биде модерна, градена по модерни стандарди, за квалитетот гарантира, а се надева дека граѓаните ќе бидат задоволни.

Leave A Comment