Стојкоски: Го решаваме деценискиот проблем на улицата „Радушка“ во Ѓорче Петров

Стојкоски-Го-решаваме-деценискиот-проблем-на-улицата-„Радушка-во-Ѓорче.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОпштина Ѓорче Петров во изминатите две години речиси целосно ја урбанизираше една од најстарите улици во општината – улицата „Радушка“. Во насока на целосно заокружување на нејзина репарација, градоначалникот Александар Стојкоски денеска изврши увид во нова серија градежни работи, или реконструкција на патот од последна „5“ до гробишта во должина од 490 метри, извести општина Ѓорче Петров.

„После долгогодишни барања од граѓаните, освен што во овој дел на Ѓорче Петров поставивме нова фекална и атмосферска канализација, на оваа улица работевме и на реконструкција на краци, како и на поставување нови тротоари“, информираше Стојкоски.

Граѓаните од Дексион, додаде, долги години упатуваа барања до Општина Ѓорче Петров за санација и репарација на ул.„Радушка“ онаму каде што беше неопходно.

„Ние веднаш покажавме слух за нивните барања и излеговме на терен. Точно е дека имаше итна и неодложна потреба за интервенција и токму затоа се уште сме на терен на „Радушка“, истакна Стојкоски.

Проектот за реконструкција на патот од последна „5“ до гробишта кој е во соработка со Министерството за транспорт и врски е во вредност од 17.400,000 денари, соопшти општина Ѓорче Петров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK