Стефковски: Изградена е карабината, Булачани добива училишна сала по 60 години

stefkovski.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГрадоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски направи увид на градежните работи за изградба на новата училишна сала во Булачани.

За посетата, градоначалникот Стефковски објави на својата официјална страна на фејсбук.

„Завршува првата фаза од изградбата на новата училишна сала во Булачани! Направивме увид на градежните работи на новата училишна сала во општинското основно училиште Наум Охридски во Булачани. Она што го констатиравме е дека завршува првата фаза од изградбата во која целосно е изградена карабината на салата. Дополнително во тек е изборот на економски оператор кој ќе ја реализира втората фаза со која комплетно ќе се заврши изградбата и ќе се набави потребната опрема. Силно верувам дека ќе успееме на почетокот на новата учебна година да ја пуштиме во употреба новата сала која се гради по 60 години од постоењето на училиштето. Ова е време на големи промени! За нашата општина! За нашиот народ“, напиша Стефковски

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK