Со дефиле низ улиците на градот одбележан Денот на пожарникарите во Охрид

pozarnikari_3454543
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

 Со вклучени сирени и дефиле низ улиците на градот Денот на пожарникарите 20 мај денеска го одбележаа припадниците на Територијалната противпожарна единица од Охрид.

Охридската противпожарна единица ја чинат 38 пожарникари, опремени со седум специјални возила за гасење пожар и пренос на техника, од кои само едно е ново, одека останатите се застарени.

Според податоците од Единицата, во првото тромесечие на ова година охридските пожарникари имале 92 интервенции на терен, што е намалување споредбено со истиот период лани. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK