Нов спортски терен во Аеродром – инвестиција вредна 23 милиони денари

aerodrom-teren.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСо вкупна инвестиција од 23 милиони денари кои треба да се инвестираат во следните шест месеци, на местото на старото спортско игралиште во Реонски центар, Аеродром ќе добие нов и модерен фудбалски терен. Проектот се реализира како дел од јавно – приватно партнерство помеѓу Општина Аеродром и приватна компанија. Станува збор за соработка која ќе резултира со целосно нов репрезентативен спортски објект, направен по сите стандарди, каде ќе може да се одржуваат спортски натпревар од сите домашни натпреварувања, известува општина Аеродром.

Градоначалникот Муцунски во видео објавено на неговата Фејсбук страна истакна дека проектот се реализира со поддршка на приватна компанија која треба да направи реконструкција на спортскиот терен кој подолг временски период беше запоставен, со цел да се обезбедат подобри услови за фудбалските школи во Аеродром и нова локација каде ќе одржуваат спортските натпревари.

Во рамки на инвестицијата предвидено е спортското игралиште да добие нова повеќеслојна подлога погодна за терен со вештачка трева, а истовремено да биде извршена и целосна санација на металната конструкција, трибините и заштитната мрежа. Дополнително, ќе бидат поставени нови клупи за резервни играчи со кабини од плексиглас, како и целосна реконструкција на соблекувалните, се додава во соопштението на општина Аеродром.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK