Кумановскиот градоначалник Димитриевски оствари средба со грчката амбасадорка Филипиду

KUMANOVO
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Кумановскиот градоначалник, Максим Димитриевски денеска се сретна со грчката амбасадорка во земјава, Софија Филипиду, информираа од општината. Амбасадорката е во прва официјална посета на Општина Куманово.

Градоначалникот Максим Димитриевски имаше работен состанок со амбасадорката Софиа Филипиду и секретарот Димитриос Псиахас.

– Во пригодна атмосфера се потенцираа досегашните искуства и активности меѓу двете држави. Се разговараше и за актуелните општествени теми од повеќе сфери, со цел да се создадат услови за идна соработка која би била значајна за граѓаните, информираа од општина Куманово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK