Хуманитарна трка во Куманово за девојчињата Ана и Теодосија

opshtini
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Кумановци ќе трчаат за да им помогнат на двете девојчиња со сериозна здравствена состојба Теодосија и Ана, одлучи советот на општината. Претседателката на советот, Ивана Ѓорѓиевска информираше дека хуманитарна трка ќе се одржи на 27 мај (сабота) годинава со почеток во 10 часот на булеварот „Октомвриска револуција“.
-Кумановци се познати по хуманост, солидарност, беа доставени телефонски броеви, донираше и општината. Двете девојчиња се хоспитализирани во болници во Истанбул. Како совет може да направиме поголема акција, очекувам масовност, изјави Ѓорѓиевска.

Станува збор за трка по кружна патека, со почеток и крај кај „Браво кеј“, трката е од ревијален карактер. Ѓорѓиевска очекува масовен одзив на хуманитарната трка и ги повика основците, средношколците, студентите, советниците, граѓанските здруженија, спортските клубови, бизнис заедницата, граѓаните, да дадат свој придонес учествувајќи во трката организирана од Советот на општина Куманово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK