Хуманитарна штафетна трка во Градски парк за поддршка на семејствата кои имаат лица со попреченост

inkluzivna_trka_3453
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

– Здружението Куќа на среќата и MAMA’S, во соработка со Сојузот на спотови на Град Скопје и Хуманитарната организација „Свети Спас“, денеска со почеток во 11 часот, на Школка во Градскиот парк, организираат хуманитарна штафетна трка „Заедно до целта“.

Организаторите информираат дека паричните средства што ќе бидат собрани ќе бидат наменети за подигнување на инклузивната свест и помош и поддршка за семејствата кои имаат лице со попреченост.

Во програмата ќе има инклузивна трка, инклузивен базар, скара, музички дел со пеачи од нашата естрада, забавен дел со многу награди и изненадувања и разни друштвени игри.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK