Градоначалникот Ѓорѓиевски разговараше телефонски со 50 жители на Кисела Вода: „Мојот тим ги запишува барањата“

georgievski.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГрадоначалникот на Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски денот го поминал во својот кабинет каде телефонски разговарал со повеќе од 50 граѓани за нивните проблеми, потреби и идеи Информираше дека барањата се евидентирани и веднаш ќе се пристапи кон решавање, а сите останати граѓани кои се соочуваат со некаов проблем, можат да се јават на 02/2785400 и да закажат средба.

„Нема одмор – се работи и во сабота Од рано наутро сум во мојот кабинет каде што досега остварив телефонски разговор со повеќе од 50 мои сограѓани, кои имале потреба или оставиле свој контакт на службите од општината. Мојот тим ги запишува барањата и веднаш пристапуваме кон нивно решавање.

Морам да споделам дека ме радува тоа што некои граѓани немаат апсолутно никаков проблем, туку им треба само пријателски разговор во кој ќе споделат и некоја идеја од која ќе произлезе проект во иднина.

Има и такви кои се пријатно изненадени и велат дека во минатото не можеле никако да стигнат до градоначалникот, а не пак лично да ги побара телефонски. Приемот е многу позитивен и за мене тоа е најголемото признание дека сме на добар пат.

Останувам тука да разговарам или остварам лична средба со секој оној кој има потреба, во мојот кабинет или надвор, на пријателско кафе.

На проблемите ќе им погледнеме во очи и заеднички ќе ги решаваме. Секогаш за мојот народ“, изјави градоначалникот Орце Ѓорѓиевски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK