Герасимовски: Ги отстранивме двете паднати дрвја на улица Орце Николов и стеблото паднато кај Клинички

padnato-drvo-centar.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKИзлеговме во пресрет на ЈП Паркови и зеленило и веднаш ги отстранивме двете паднати дрвја на улица Орце Николов, како и стеблото паднато кај Клинички Центар, извести градоначалникот на Центар, Горан Герасимовски.

Тој ги повика ЈП Паркови и зеленило „на време да реагираат на пријавите на жителите за отстранување на дрвата што се стари и исушени бидејќи истите претставуваат закана за безбедноста на пешаците и сообраќајот“.

„Подготвени сме и ние самите да интервенираме за да ги превенираме ваквите случаи особено околу училиштата и градинките, но за тоа, повторно треба да нагласам, ЈП Паркови и зеленило треба благовремено да одговара на нашите барања да се отстранат болните и оштетени дрва што се ризик за околината“, вели Герасимовски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK