Општина Карпош: Не ги користите услугите на луна паркот кој е монтиран без безбедносните сертификати,а нема ни одобрение за работа

park-karposh-diznilend-rekviziti.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОпштина Карпош објави дека за разлика од другите надлежни институции иако има минимални надлежности, води постапка против диво поставениот луна парк кај базенот ,,Борис Трајковски”.

За жал, како што велат од општината, ова дивеење и беззаконие на сопственикот на луна паркот му го овозможуваат претставниците на надлежните владини институции.

„Истиот, не поседува одобрение за работа ниту пак ги има потребните безбедносни сертификати со што не ги исполнува законските услови за да ја врши оваа дејност. Тоа значи дека безбедноста на граѓаните, а особено на младите лица е загрозена и можни се животозагрозувачки последици“, велат од општината.

Затоа, oпштина Карпош апелира до сите граѓани, а особено до младите, да не ги користат услугите на овој луна парк затоа што го доведуваат во опасност својот живот. Евентуалните последици заради непочитување на законските прописи и овој наш апел ќе ги сносат корисниците на услугите и неодговорниот сопственик на реквизитите, се додава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK