Новоизбраната судијка Ана Павловска-Данева почна со извршување на работните обврски во Уставниот суд

Новоизбраната-судијка-Ана-Павловска-Данева-почна-со-извршување-на-работните-обврски.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСо изборот на д-р Ана Павловска-Данева на позицијата уставен судија, Уставниот суд почна да функционира во полн состав со вкупно девет судии.

„Судијата Павловска-Данева денеска ги презеде своите работни обврски како уставен судија и покрај средбата со претседателката на Судот, Добрила Кацарска, ги запозна судиите и вработените во службата, по што активно се вклучи во тековните ангажмани и активности во Судот“, велат од Уставен суд.

Мандатот на д-р Ана Павловска-Данева, како уставен судија трае девет години, согласно Уставот на РСМ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK