Ниту еден од предложените кандидати не го доби потребното мнозинство за избор за претседател на Уставниот суд, седницата продолжува утре

Ustaven-sud-sudnica
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо Уставниот суд денеска се одржаа четири круга на гласање за избор на претседател на Уставниот суд.

 

„Ниту еден од предложените кандидати не го доби потребното мнозинство.

Согласно Деловникот, постапката за избор се повторува се додека не се избере претседател на Уставниот суд“, информираат од Уставниот суд .

Седницата за избор, како што е најавено, продолжува утре во 10 часот

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK