Намален е бројот на ученици во училиштата во државата

w_56386108.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK







Намален е бројот на ученици во основните и средните училишта, во учебната 2022/2023 година, укажуваат податоците во извештајот на Државниот завод за статистика.

Бројот на учениците во редовните основни училишта изнесува 182.245, што претставува намалување за 1,4 отсто во однос на претходната
учебна година.

Во редовните средни училишта, бројот на учениците на крајот на учебната 2022/2023 година изнесува 66.678, што претставува намалување за 3,9 проценти во однос на претходната учебна година.

Линк до целиот извештај.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK