На Палевски му е одреден привремен затвор во траење од 40 дена во ,, Затворена казнено -поправна установа Беликесир “ во Турција

Од-неовластено-прислушкување-држење-оружје-даночно-затајување-МВР-за-Палевски.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа Љупчо Палевски му е одреден привремен затвор во ,, Затворена казнено -поправна установа Беликесир “-Турција, информираат од Министерството за правда.

„Во дописот од Републичкото Јавно Обвинителство Беликесир- Турција информираат дека на лицето Љупчо Пелевски, кој со потерница беше уапсен за кривично дело,, Намерно убиство на дете”, согласно Законот 6706 член 14 , со цел да се обезбеди екстрадиција на лицето во наведената земја ( РСМ), согласно член 16 од Европската конвенција за екстрадиција на криминалци , му е одреден привремен затвор во траење од 40 дена“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK