МЖСПП: Средба на министерот Меџити со амбасадорот Бомгартнер

Baumgartner1.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПрвиот заменик претседател на Владата и министер за животна средина и просторно планирање, Изет Меџити оствари средба со амбасадорот на Република Франција во земјава, Н.Е.Сирил Бомгартнер,

Министерот Меџити му се заблагодари на амбасадорот Бомгартнер за помошта што Северна Македонија континуирано ја добива од Република Франција на патот кон пристапувањето во Европската Унија.

Францускиот амбасадор Бомгартнер потенцираше дека францускиот предлог ги отвора европските перспективи на Северна Македонија и воопшто не е штетен за државата.

Исто така, во разговор министерот Меџити му ги презентираше на амбасадорот Бомгартнер проектите што Министерството за животна средина и просторно планирање планира да ги реализира.

Францускиот амбасадор му честиташе на министерот Меџити за должноста во новата Влада како прв заменик претседател и министер и изрази подготвеност за соработка за доброто на државата и граѓаните.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK