Муцунски упати честитка до идниот генерален секретар на НАТО, Марк Руте

Видео-Муцунски-Две-години-одговорно-работење-и-грижа-за-Аеродром.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерот за надворешни работи и надворешна трговија, Тимчо Муцунски, преку социјалната мрежа „X” упати честитки за постигнатиот консензус за назначувањето на Марк Руте за иден Генерален секретар на НАТО.

Во честитката, министерот Муцунски нагласи дека лидерството на идниот Генерален секретар ќе биде особено значајно, во контекст на безбедносните предизвици со кои се соочуваме. Воедно, изрази подготвеност за соработка во насока на зајакнување на НАТО Алијансата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK