Муцунски – Баумгартнер: Неопходност од забрзување на нашиот евроинтегративен процес

1-2.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерот за надворешни работи и надворешна трговија Тимчо Муцунски, имаше средба со амбасадорот на Француската Република, Сирил Баумгартнер.

На средбата беше истакнато заемното задоволство од развојот на одличните билатерални односи, кои двете пријателски земји во континуитет ги негуваат, со фокус на идното продлабочување на економската соработка и привлекување поголеми француски инвестиции во нашата земја.

Муцунски го запозна Амбасадорот со приоритетите во работењето на новата Влада, посветеноста кон исполнување на реформската Агенда,со акцент на реформите за забрзување на евроинтегративните процеси на земјата.

При тоа, Муцунски се заблагодари на досегашната силна поддршка на Франција за нашите аспирации за членство во ЕУ,  истакнувајќи ја неопходноста од забрзување на нашиот евроинтегративен процес, што е во насока на консолидирање на економската, политичката и безбедносната стабилност на земјава, но и на Регионот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK