Милица Џаровска се прости од татко си: Не ти кажав, ама ти знаеше дека ми беше идол

уѕту.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВелибор Џаровски – Џаро, познатиот менаџер, почина денес на 75-годишна возраст, по кратко боледување, додека веста за неговото испраќање ја објави неговата ќерка Милица.

– Чао Благојче мој, знам дека и горе ќе се снајдеш и ќе најдеш некоја сигурица за играње. Не ти кажав, ама ти знаеше дека ми беше идол“.

Тој зад себе ги остави сопругата Виолета, внуците Лара и Лука, но и единствената ќерка Милица, позната естрадна новинарка. Таа минатата година ја издаде книгата „Живот на коцка” која му ја посвети токму него.

Џаро соработуваше со најголемите југословенски естрадни ѕвезди, како Здравко Чолиќ, Мишо Ковач, Маја Оџаклиевска, Оливер Драгоевиќ, „Бјело дугме“, Тереза Кесовија, Лепа Брена.

Беше познат и како крал на местенките во фудбалот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK