–>

Мицкоски: Владата ги казнува жителите во оние општини каде ВМРО-ДПМНЕ имаат свои градоначалници

Screenshot_20230826_1320502.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска беше во посета на Гевгелија во рамки на активноста „Ова е Македонија за сите“.

„Ја користам оваа прилика да му честитам на Доне, на советниците, администрацијата за сето она кое што го прават овде во Гевгелија и за потребите на гевгеличани. Исто така и на пратеничката Ангелина која е дел од македонското собрание, која што секогаш се бори да обезбеди средства повеќе за да се реализираат проекти овде во Гевгелија. Но, за жал имаме работа со влада каква што имаме, знаете таа е влада која покрај тоа што нема кредибилитет, таа е и антинародна влада бидејќи ги казнува општините и жителите во оние општини каде што ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата имаат свои градоначалници, и затоа никогаш не ги прифаќа амандманите кои што доаѓаат од пратениците од општините каде што ВМРО-ДПМНЕ има градоначалник“, рече Мицкоски.

Потенцира дека ВМРО-ДПМНЕ како идна влада ќе покаже дека сите општини во Македонија без разлика дали се градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ, или од некои други политички партии, ќе добијат финансирање на проекти коишто ќе значат поквалитетен живот на граѓаните.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK