Мицкоски: Денес работничките права се прекршени и погазени, државата не води грижа за тие кои се р`бетот на економијата

mickoski28042024.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДенес работничките права се прекршени и погазени. Државата многу малку води грижа за тие кои создаваат и се р’бетот на нашата економија, вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

„За мобингот врз работниците многу ретко се зборува, но најголемиот проблем се платите кои ги изеде инфлацијата. Тие не се доволни ниту за половина од потребната потрошувачка кошница.

Проблемите се многубројни, но решенијата мора да ги носиме заедно и одлучно. Првиот чекор се промените кои мора да се случат, и тие промени се во ваши раце. Заедно да ја направиме Македонија повторно силна, голема и твоја.Честит 1 мај, меѓународен ден на трудот!, напиша Мицкоски на социјалните мрежи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK