–>

Лога на средба со Синдикатот на судската полиција: изразена подготвеност за решавање на проблемите

Лога-на-средба-со-Синдикатот-на-судската-полиција-изразена-подготвеност.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДенес во просториите на Министерството за правда се одржа средба помеѓу министерот за правда, Кренар Лога и претставниците од Независниот Синдикат за судска полиција.

Претставниците на Синдикатот ги изнесоа своите барања кои се однесуваат на измените на актуелниот Закон за судска служба во поглед на овластувањата на судската полиција, регулирање на бенефициран стаж, додаток за висок ризик, службените легитимации и униформата.

На состанокот беше договорено барањата да бидат разгледани и вградени во работната верзија на законот за до крајот на неделата законското решение да се објави на ЕНЕР.
Министерот Лога изрази подготвеност за решавање на проблемите со кои се соочува судската полоција.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK