Летното сметање на времето почнува од 2 часот по полноќ

etno-smetanje.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОд 2 часот по полоќ, почнува летното сметање на времето, со поместување на стрелките на часовникот еден час понапред.

Летното сметање на времето завршува на 27 октомври во 3 часот, кога часовникот се поместува еден час наназад.

Одлуката за воведување на летното сметање на времето е согласно Законот за сметање на времето („Службен весник на Република Македонија“ бр.17/96 и 16/97) и согласно европски директиви.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK