Кривичен суд го добил барањето од Палевски за адвокат

Од-неовластено-прислушкување-држење-оружје-даночно-затајување-МВР-за-Палевски.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKКривичниот суд го добил барањето од Истражниот затвор „Скопје“ во Шуто Оризари за ангажирање на адвокат кој ќе го застапува осомничениот Љупчо Палевски во процесот за убиството на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски.

Од судот информираа дека од Истражниот затвор „Скопје“ во Шуто Оризари до Основниот кривичен суд Скопје е доставно официјално известување за екстрадицијата на осомничениот за кој веќе е определна мерка притвор од негово пронаоѓање односно лишување од слобода, како и барање за ангажирање на адвокат кој ќе го застапува во текот на постапката.

„Судот, во рамки на Законските одредби ги издава сите дозволи поврзани со истражната постапка која е во надлежност на Основно јавно обвинитeлство – Скопје и добиените барања ги доставува до предложените адвокати за нивно понатамошно постапување“, информираа од Кривичниот суд.

Дополнително, судија на претходна постапка во координација со надлежниот Јавен обвинител, ќе издаде наредба за спровод на осомниченото лице за негово произнесување во однос на околностите во предлогот на Јавниот обвинител за определување на мерката притвор, а за донесеното решение јавноста ќе биде благовремено известена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK