Ковачки од Швајцарија: Заедно со македонската дијаспора ќе успееме да ја симнеме оваа ненародна власт

Ковачки-од-Швајцарија-Заедно-со-македонската-дијаспора-ќе-успееме-да.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЗаеднички ќе успееме да ја симнеме оваа ненародна власт која што ја заробила Македонија, рече пратеникот и член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Ковачки на средбите со македонците во Швајцарија.

„Тие имаат еден заеднички интерес, а тоа е интересот кој повеќе ќе украде, кој повеќе ќе ја разграба Македонија. И двете структури се базираат на антимакедонштина и во основа немаат грижа за македонските национални интереси. Нив не ги интересира како ќе се развива Македонија, дали ќе биде Македонија на еднакви граѓани на сите, без разлика на вера, националност и така натаму или ќе биде поделена и разграбана Македонија. Нив тоа не ги интересира и вие сте најдобар доказ за тоа, затоа што најголемиот дел од вас се иселеници затоа што во Македонија нема ред и поредок“, рече Ковачки.

Ковачки посочи дека Македонците во Македонија, треба да престанеме да се чувствуваме како граѓани од втор ред, додавајќи дека актуелната власт освен што го деградираше македонскиот граѓанин и ги распродаде националните интереси, не вложува и не гради ништо, ни автопати, ни болници, ниту училишта иако годишно троши по пет милијарди евра државен буџет.

„Би сакал да упатам апел до сите вас да дојдете во Македонија и да покажеме дека ние како Македонци, како дијаспора сме добро организирани и да се обединиме за македонската национална кауза. Ова е последен момент, тоа е последната генерација на македонски политичари кои што можат да ја спасат Македонија, затоа што ако останат овие истите на власт, сметајте дека ние држава нема да имаме“, посочи Ковачки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK