–>

Кон Гевгелија не се одвива товарниот, а бавно патниот железнички сообраќај

Кон-Гевгелија-не-се-одвива-товарниот-а-бавно-патниот-железнички.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСпоред информациите од Македонски железници, железничкиот патнички и товарен сообраќај се одвива според планираниот возен ред, освен за Гевгелија каде што има застој кај мостот на Стоби, поради негово поместување и заради тоа товарниот железнички сообраќај не се одвива, додека патничкиот бавно се одвива со пренесување на патниците со помош на автобуси кај Градско односно Криволак.

Инаку, Според информациите до ЦУК, Македонски железници активно работат на утврдување на состојбата, конкретно покрај експертите и професори од Градежниот факултет, биле ангажирани нуркачи за конкретно да се утврди состојбата столбовите од мостот и од под вода.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK