Колку пијани мажи, толку и жени – на токсикологија завршија 22 лица, најмладиот пациент 14 годишен

Колку-пијани-мажи-толку-и-жени-–-на-токсикологија-завршија.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа новогодишната ноќ биле примени 22 пациенти во алкохолизирана состојба на Клиниката за токсикологија, од кои најмладиот пациент имал 14 години.

Кирил Наумовски од Клиниката информираше дека половина од нив се малолетни лица.

Сите се пуштени на домашно лекување, а навеле дека труењето е поради алкохол, пришто Наумовски потенцира дека дел од пациентите не ја кажуваат вистината кога ќе ги прашаат дали консумирале и наркотични средства.

Во однос на полот, од Токсикологија велат дека годинава дека бројот е еднаков.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK