„Како ДПМНЕ влезе во Влада, така излегоа на виделина сите нивни лаги“, велат од СДСМ

„Како-ДПМНЕ-влезе-во-Влада-така-излегоа-на-виделина-сите.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„Како ДПМНЕ влезе во Владата, така на видели излегоа сите нивни лаги. Мицкоски велеше дека прифаќа учество во Влада, но без ДУИ. ДПМНЕ влезе во Влада со ДУИ – Мицкоски ги излажа граѓаните“, велат од СДСМ.

„Пред да влезе во Влада, ДПМНЕ најавуваше дека со закон ќе го реши проблемот со издавањето на пасошите.

Ништо од закон, ништо од решение, ДПМНЕ наишло на ѕид од грчката амбасадорка.

ДПМНЕ велат дека не можат една амбасада на земја членка на ЕУ да убедат да го промени ставот.

Како тогаш ДПМНЕ може да убеди 27 земји членки на ЕУ да ја променат преговарачката рамка за Македонија, како тогаш може да репреговара, да го смени францускиот, односно европскиот предлог.

Мицкоски го манипулира своето членство и ги лаже граѓаните. На Мицкоски не може да му се верува, се што кажа – излажа“, соопшти СДСМ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK