–>

Игор Пехчевски повторно хоспитализиран: Болеста не чека, се борам и ќе се борам – Трикафта за сите

Игор-Пехчевски-повторно-хоспитализиран-Болеста-не-чека-се-борам-и.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПовторно е хоспитализиран Игор Пехчевски кој боледува од цистична фиброза.

„Денеска кога го одбележуваме 21ви Ноевмври, меѓународниот ден на болните од Цистична фиброза, за мене е тажен ден. За жал јас сум повторно хоспитализиран. Болеста не чека. Не чекаме ниту ние. Се борам и ќе се борам. Лек за сите. Трикафта за сите“, напиша Пехчевски.

Битката за право на лек на Пехчевски трае долго. Државата се уште не одвои пари за лекот да го добијат сите кои се борат со оваа болест.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK