Хирурзи од Клинички центар: Доаѓа ли Филипче на Клиника, како му е регулиран работниот однос и кој за ова го толерира две години?

venko-filipce1-800x533.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Група хирурзи од Клинички центар се обратија со писмо до нашата редакција во кое се осврнуваат на (не)доаѓањето на работа на Венко Филипче, односно неговото непојавување во матичната установа – Клиниката за неврохирургија. 

Деновиве гледаме дека Филипче милува да се претстави како хуманист, човек што помага и тн.., и разбираме дека тоа е дел од неговиот маркетинг за политички цели. Сепак, кога веќе е целосно посветен на политиката, а се помалку е посветен на струката, го прашуваме Филипче дали воопшто доаѓа на работа на Клиниката за неврохирургија, со оглед дека по завршување на неговиот мандат како министер, неговите колеги од Клиника многу ретко можат да го видат на своето работно место каде логично би требало да ја изрази својата хуманост?

Како е решен правно статусот на Филипче и кој го толерира неговото недоаѓање на работа?

Колку интервенции има сработено во последниве две години и каква е реализацијата во Мој термин?

Цела вест

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK