–>

Градоначалници од пет континенти дојдоа на самит во Скопје, Арсовска и Пендаровски ги пречекаа

Градоначалници-од-пет-континенти-дојдоа-на-самит-во-Скопје-Арсовска.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДенес во Скопје се одржува самит на Глобалниот парламент на градоначалници 2023 година чиј домаќин е градоначалничката Данела Арсовска. Град Скопје утрово извести дека градоначалници од пет континенти се дел од годинешниот самит со тема „Моќни, ангажирани и хумани градови: Обезбедување демократија и развој за идните генерации“.

Пред почетокот на самитот, Управниот одбор на Глобалниот парламент на градоначалници одржа седница, а градоначалничката Арсовска ја додели наградата за глобални градови „Бенџамин Барбер“ на градоначалничката Рохеј Малик Лоу од Банџул, Гамбија.

Членовите на Управниот одбор на Глобалниот парламент предводени од градоначалничката Арсовска ги прими претседателот Стево Пендаровски.

На самитот се очекуваат 150 градоначалници од целиот свет. Град Скопје извести дека ќе бидат разменети меѓународни искуства за соработка и заеднички проекти за надминување на предизвиците и подобрување на услугите на локално ниво.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK